angolzászlook

Az aszalt zöldséglap 

A tészta funkcióját látja el: pitaként, tortillaként, egyéb megtöltendő lapként fogyasztható. Ahogy intenzív ízéből  érezni is lehet, a zöldséglap sokféle zöldséget tartalmaz, amely zöldségek a tölteléket fűszerként hatják át, így magát a tölteléket nem is érdemes túlzott mértékben fűszerezni. A gyümölcslaphoz hasonlóan ez a termék is 40 fok alatt aszalódik, így az értékes vitaminok, ásványi anyagok hiánytalanul benne maradnak. A zöldséglap megtölthető húsos, gombás, halas, sajtos, lazacos, reggelire akár tojásrántottás-salátás töltelékkel is; a felhasználás módjának csak a képzelet és az ízlés szabhat határokat. Pitaként használva gyrost készíthetünk belőle, ebben a formában azonnal fogyasztható; ha pástétommal vagy egyéb krémekkel töltjük meg, érdemes 20-30 percet várni, amíg megpuhul, aztán köret mellé szeletelve a főétel részét is képezheti.

A termékek desszertként, főételként is könnyűszerrel illeszthetőek bele a gluténmentes, nyers, laktózmentes, valamint vegán étrendekbe.
Összetevők: zellerszár, sárgarépa, lila hagyma, fokhagyma, paprika, citrom leve, só, mazsola, útifűmaghéj.

 


gyros gyros videokép DSCN2347
Gyros tenger ízével videó Tésztás gyros
halkrémes zöldségrúd halkrémes image00039
Fetás-Olivás kiflik videó Burszen-es kiflik
tonhaltekercs tonhalkrémesZtek IMG 1553
Tonhalkrémes tekercs videó Töltött zöldséglap


Dried vegetable sheets

The dried vegetable sheets function as replacement for any kind of wraps, such as tortillas, pitas and so. Since these sheets are made from a multitude of vegetables, their intensive taste can replace the seasoning you would otherwise need to use for the filling. Just like the fruit sheets, these are also dried below 40 degrees, so they contain more valuable vitamins and minerals than their baked counterparts.

The ingredients are: water, celery stalks, carrots, red onions, hot peppers (also available in sweet pepper version), garlic, salt, fresh lemon juice and raisins. Recommended fillings for these include meat, mushrooms, fish, cheese, salmon, scrambled eggs, etc. If you are using it as a Pita to create a Gyros type meal, you can consume it immediately, however if you fill it with pate or other cream fillings, it is recommended to wait 20-30 minutes until it softens, then after sliced, it can be served as part of a main course.
Ingredients: carrot, celery, pepper, purple onion, salt, lemon juice, garlic, raisins, coriander.

General information

These products can be easily incorporated in many different ways into gluten-free, lactose-free, vegan and raw diets.

Because of the preservative properties of the drying process, the products are best before a year, while kept dry, at room temperature. By default they don't need to be refrigerated, but after they are filled with creams, or other fillings, it is advised to store them in the fridge.

Oldalainkat 91 vendég és 0 tag böngészi