angolzászlook

Aszalt gyümölcslapok

Kizárólag gyümölcsből, víz, cukor és tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek. A 30x30 cm-es lapok – akár egy süteménytészta – különbözőféle krémekkel tölthetőek. A krémtől a lap megpuhul, melynek eredménye egy kiadós, vendégváró desszert lesz. A lapokkal egy kész süteménytésztát helyettesíthetünk, melyet sütni nem kell; a nyers sütemények a hagyományos sütiknél sokkal kiadósabbak, töményebbek és laktatóbbak. Kiváltható velük zserbó, piskóta, vagy akár palacsinta is, csak a képzelet szabhat határokat. A gyümölcslapok más-más gyümölcsökből aszalódnak, így számos különböző fajta desszertet készíthetünk belőlük. Többek között alma, körte, szilva, meggy, sárgabarack, sütőtök-alma, hegyi áfonya, illetve gyömbér-fahéj-alma ízű lapokat készítek.

                Mivel az aszalás tartósít, a gyümölcslapok egy évig megőrzik minőségüket szobahőmérsékleten. Alapvetően nem kell hűtőben tárolni őket, az ideális a hűvös, száraz helyen való tárolás, de ha megkentük rémmel, a süteményt már érdemes hűtőbe tenni.   

A megkent sütemény puhulási ideje függ a krém állagától. Ne legyen túl lágy vagy folyós, egy-két órán belül a kicsit töményebb krémtől is tökéletesen megpuhul a lap!

Termékeim töltelékeinek megválasztásában csak a fantázia szabhat határokat.
Aszalványaim tölteléke tetszés szerint variálható, így lehetővé válik a helyi étkezési kultúra termékeinek kreatív felhasználása!

  
    

rózsáslapturóval rózsásAlmalap áfonyáslapoké
Ünnepi beigli videó Túrós áfonya lap
image00051 zserbo zserbo2
Diós zserbó videó Krémes-mákos zserbo
gyümilap hullámokban      lapozgató
 image00007

Dried fruit sheets

The dried fruit sheets are made of fruits only without any added water, sugar or preservatives. These 30x30 cm sheets - much like pastry - can be filled with many different sweet fillings, which will soften the sheets’ texture, resulting in a perfect dessert to serve to guests. You can use the sheets instead of layers of a cake, and you don't even need to bake it! These raw treats can be much more filling and satisfying than traditional baked cookies. You can replace biscuits, sponge-cakes or even pancakes with them, the only limit is your imagination. The sheets are made from many different kinds of fruits so you can use the different flavors for different purposes. These flavors include: Apple, Pear, Plum, Cherry, Apricot, Apple-Pumpkin, Mountain cranberries or Ginger-Cinnamon-Apple.

General information

These products can be easily incorporated in many different ways into gluten-free, lactose-free, vegan and raw diets.

Because of the preservative properties of the drying process, the products are best before a year, while kept dry, at room temperature. By default they don't need to be refrigerated, but after they are filled with creams, or other fillings, it is advised to store them in the fridge.

The softening time of a greased cake depends on the texture of the cream. Don't be too soft or flowing, within a couple of hours the slightly softer cream will soften the sheet perfectly!


Oldalainkat 19 vendég és 0 tag böngészi