Üdvözlök Mindenkit!
Kapeller Sarolta vagyok, kistermelőként kézműves termékeimmel igyekszem lehetőséget biztosítani az embereknek az egészséges, sokszínű étrend kialakítására. Manapság egyre nagyobb az igény a glutén- és/vagy laktózmentes, nyers, paleolit, vegetáriánus és vegán élelmiszerekre, termékeim pedig az összes előbb említett étrendbe beleilleszthetőek. Bár az általam készített aszalványok a reformkonyha kiváló alapanyagai lehetnek, a hagyományos étkezés kedvelői számára is remek alternatívát nyújthatnak: sok jól ismert recept újszerű elkészítését is lehetővé teszik.
A gyümölcs- és zöldséglapok 38 fokon aszalódnak, így minden értékes ásványi anyag, enzim és vitamin hiánytalanul megtalálható bennük. Termékeimmel helyettesíthetők tésztafélék, a felhasználási módjuknak csak a képzelet szabhat határokat: a gyümölcslap például kiválthat piskóta-és torta tésztát, palacsintát, zserbólapot; a zöldséglap helyettesíthet pitát, tortillalapot, vagy akár sushihoz használatos algalapot is. A gyümölcs- és zöldséglapokból ínycsiklandó desszertek, kiadós főételek készíthetőek
Fontos, hogy a termékek nem igényelnek további hőkezelést, fogyasztásuk nyersen ajánlott, a bele kerülő töltelékeket, húsokat azonban kedvünk szerint süthetjük, főzhetjük.
Egy-két ötletadó receptet is gyűjtöttem, hogy beindulhasson mindenki fantáziája.
Jó böngészést kívánok, az elkészített ételeikhez pedig jó étvágyat!
Kapeller Sarolta
My name is Sarolta Kapeller, and as a small producer I try to give people the opportunity to create a healthy and diverse diet. Nowadays there is a growing demand for gluten- and / or lactose-free, raw, Paleolithic, vegetarian and vegan foods, and my products can be incorporated into all of the aforementioned diets.
While my products can be excellent ingredients for a new kind of health based kitchen, they can also provide a great alternative for traditional meals: they also allow us to rethink many well-known recipes. If you want to know more about the recipes, you can click on Recipes.
The fruit and vegetable sheets dry at 38 degrees, so all the valuable minerals and vitamins are fully present in them.
My products can be used to replace pasta, their use can only be limited by imagination: for example, a fruit plate can replace sponge cake pasta, pancakes, breadcrumbs, while a vegetable sheet can replace pita, tortilla, or even algae for sushi. Appetizing desserts and substantial main courses can be prepared from both the fruit and vegetable sheets.
It is important that the products do not require further heat treatment, their consumption is recommended raw, but you can fry and cook the fillings and meats that you use with them.
I also collected a couple of fun recipes to inspire everyone’s imagination. I wish you a good browsing and a good appetite for the prepared dishes!
Only imagination can set limits in the choice of fillings for my products
The filling of my dryers can be varied as desired, thus allowing the creative use of the products of the local food culture!
Sarolta Kapeller